Tineke Bahlmann

Tineke Bahlmann is een zeer succesvolle Nederlandse zakenvrouw. In 2014 stond zij op nummer vijf in de top 50 van Corporate Vrouwen en op nummer 41 in de top 100 Commissarissen van Management Scope. Maar hoe heeft Bahlmann zo ver kunnen komen? Kortom: hoe doorliep Tineke Bahlmann haar carrière?

Studie en het begin van de carrière van Tineke Bahlmann

Na de middelbare school besloot Tineke Bahlmann eerst bedrijfseconomie en later bedrijfskunde te studeren aan de Universiteit van Tilburg. Hier haalt ze haar doctoraat. Na haar studie ging Bahlmann aan de slag als lerares voor de mavo, havo en het vwo. Dit heeft ze gedaan tot 1980.

Van lerares tot zakenvrouw: Bahlmann’s loopbaan

Tineke Bahlmann

Na haar tijd als lerares besluit Tineke Bahlmann in 1980 het roer om te gooien. Ze trad in dienst als universitair hoofddocent Bedrijfseconomie bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Deze functie bekleedde Bahlmann van 1981 tot en met 1992. Hiernaast begon ze in 1989 als organisatieadviseur GITP Ondernemingsbestuur in Zeist. De jaren tachtig waren voor Tineke Bahlmann de jaren waarin ze begon aan haar zeer succesvolle carrière.

Na haar tijd als hoofddocent van de studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam besloot Bahlmann de universiteitssector nog niet te verlaten. Van 1994 tot en met 1997 was Bahlmann immers directeur/ hoogleraar aan de Universiteit van Nyenrode. Hiernaast is Bahlmann als sinds 1991 actief als hoogleraar bedrijfseconomie aan de Universiteit van Utrecht. Haar passie voor doceren heeft haar door de jaren dus niet verlaten; ze is immers nog steeds met veel overgave hoogleraar bedrijfseconomie.

Naast haar passie voor doceren is Tineke Bahlmann ook een zeer goede organisatieadviseur. Dit talent steekt zij door de jaren heen in verschillende functies bij verschillende bedrijven. Zo is ze van 1997 tot en met 2013 commissaris bij Nedap en is ze van 2001 tot en met 2003 Directeur Strategie bij de Rabobank Groep. Ook is Bahlmann lid van de Raad van Bestuur van De Baak en is ze voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Hiernaast was ze van 2009 tot en met 2014 commissaris bij ING Groep.

Huidige functies van Tineke Bahlmann

Op dit moment bekleedt Tineke Bahlmann nog steeds de functie van hoogleraar bij de Universiteit van Utrecht. Tevens is ze commissaris bij Stedin, is ze voorzitter van de Raad van Bestuur van Max Havelaar en is ze voorzitter van de Raad van Toezicht van het Maasstadziekenhuis. Hiernaast is Bahlmann lid van de Raad van Advies SVB en is ze commissaris van het MVO Nederland. Ten slotte is Bahlmann op dit moment voorzitter van de Raad van Toezicht van het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam en is ze lid van de Raad van Toezicht van de Toneelgroep Amsterdam.

Kortom: Tineke Bahlmann heeft een succesvolle carrière waarin doceren en haar werk als organisatieadviseur centraal staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *