Thomas Langerwerf

Thomas Langerwerf werd geboren op 6 januari 1969 in Zwijndrecht. Hij groeide op in een ondernemersgezin in Oirschot als zoon van een econoom. Langerwerf doorliep het basisonderwijs in Oirschot en het atheneum op het Van der Puttlyceum in Eindhoven.

Studie

Thomas LangerwerfNa de middelbare school in 1987 te hebben afgerond trad hij in zijn vaders voetsporen en ging economie studeren. Toen hij een avondcollege rechten had gevolgd besloot hij echter over te stappen, omdat die studie meer concreet was en hem daardoor op dat moment meer aansprak. Langerwerf ging dan ook aan de Universiteit van Tilburg rechten studeren, waar hij in 1993 de studie bedrijfsrecht afrondde. Hierna vertrok hij naar Universiteit Leiden, waar hij in notarieel recht afstudeerde. Na zijn studies te hebben afgerond was Thomas Langerwerf twee jaar kandidaat-notaris ondernemingsrecht bij De Brauwe Blackstone Westbroek. Hierna was hij kandidaat-notaris vastgoed en ondernemingsrecht bij Loyens & Loeff. In 1998 trad hij in dienst bij World Online en werd daar General Counsel. Diezelfde functie had hij later bij Prime Technology Ventures. In 2005 werd het echter tijd voor een nieuwe uitdaging en richtte Langerwerf zijn eigen notariskantoor op.

Anotaris en 010Notaris

Thomas Langerwerf richtte zijn eigen bedrijf Anotaris in Bunnik (Utrecht) op. Dit bleek een gouden zet te zijn: Anotaris werd binnen drie maanden winstgevend en had al snel meer dan twaalf mensen in dienst. Nog geen anderhalf jaar later ontving het notariskantoor dan ook een nominatie als één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Bovendien was Anotaris het meest aanwezige notariskantoor op internet in 2008. In datzelfde jaar verkocht Thomas Langerwerf de helft van het goedlopende Anotaris aan Job Broos van Ernst & Young. Twee jaar later werd het tijd voor iets nieuws, dus verkocht Langerwerf de rest van zijn aandelen in het notariskantoor. In 2011 opende Thomas Langerwerf dan ook zijn nieuwe notariskantoor: 010Notaris in Rotterdam. Ook dit bedrijf groeide snel. Na een halfjaar had het nieuwe bedrijf al twintig man in dienst. Niet alleen in de groei, maar ook in de zichtbaarheid op internet ging 010Notaris het oude kantoor van Langerwerf achterna. Niet langer Anotaris, maar 010Notaris was nu het meest actieve en aanwezige notariskantoor op internet. Ook groeide Langerwerfs 010Notaris in korte tijd uit tot het grootste notariskantoor van Nederland. Na twee jaar werd het tijd voor iets heel anders en verkocht Langerwerf het tweede door hem opgerichte succesvolle notariskantoor, ditmaal aan een medewerker.

Tijd voor iets nieuws

Na de zijn tweede zaak weer succesvol te hebben verkocht besloot Thomas Langerwerf te gaan reizen. Zo werkte Langerwerf een maand in China en kwam hij in Ghana en Nigeria terecht, waar hij gedurende twee maanden meer dan 40 bedrijven interviewde. Hij was en is dan ook nieuwsgierig naar andere culturen en hoe bepaalde volken het verschil maken. Ook volgde hij opleidingen in het buitenland, waaronder aan het International Institute for Management Development in Lausanne, Zwitserland en Stanford University in Stanford, Verenigde Staten. Begin 2013 begon Thomas Langerwerf een consultancy firm onder zijn eigen naam en een investeringsvonds: VC invest, waarmee hij zijn kennis wil inzetten om andere bedrijven bij te staan en te adviseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *