Sacha de Boer

Sacha de Boer werd op 9 april 1967 geboren in Amsterdam. Ze is in Nederland vooral bekend geworden als nieuwslezeres. Sacha de Boer wordt gezien als een dame met lef. Nog geen jaar geleden maakte ze een grote carrière switch. Ze zette de stap om haar carrière bij de televisie op te geven voor een carrière als fotografe. Sacha de Boer is misschien wel de meest bekendste baanwisselaar van het afgelopen jaar geweest.

Studie en Bijbaantjes

Sacha de BoerSacha de Boer heeft in Amsterdam gestudeerd. Eerst koos ze voor de studie psychologie, en later ging ze Communicatiewetenschappen studeren. Naast deze studie heeft Sacha de Boer ook bijvakken gevolgd die te maken hadden met fotografie en video. Fotografie was al op jonge leeftijd een groot interessegebied van Sacha, maar ze was niet enthousiast genoeg over een opleiding op de fotovakschool, vandaar dat ze er voor koos om Communicatiewetenschappen te gaan studeren. Tijdens haar studie in Amsterdam had ze een bijbaantje als fotografe. Ze fotografeerde voornamelijk modellen voor verschillende castingbureaus. Ook had Sacha een bijbaantje als koerier voor RTL en hield ze af en toe interviews.

Carrière Sacha de Boer

Sacha de Boer begon al vroeg met het opbouwen van haar carrière. Tijdens haar studie kreeg ze haar eerste echte baan bij AT5. AT5 is de lokale televisiezender van Amsterdam. Ze werkte hier als redacteur en verslaggever. Al vanaf het begin van deze baan maakte ze indruk op haar collega’s. De hoofdredacteur had het talent van de Boer al snel door en zag in haar dan ook een talentvolle presentatrice. Sacha zag zichzelf eerder als verslaggeefster dan presentatrice. Hoewel haar carrière goed begon bij AT5, is het vinden van een baan na haar studie niet zo makkelijk als gedacht. Sacha stuurt tevergeefs sollicitaties naar onder andere RTL en Veronica. Maar de Boer laat zich niet kennen en begint haar eigen productiebedrijfje. Om wat ruimer rond te komen combineert ze het werk van haar eigen productiebedrijfje met het lezen van het nieuws voor Radio 10. Haar oude werkgever, AT5, komt met een uitval van een presentator te zitten en belt Sacha op om als vervangend presentatrice het nieuws te komen presenteren. Door het invallen bij AT5 valt ze plotseling op bij de grotere werkgevers van RTL Nieuws en het  NOS Journaal.  Sacha de Boer kiest er voor om bij RTL te gaan werken. Hoewel het werken bij RTL een grote verantwoordelijkheid was, ging ze ook nog verder met haar eigen bedrijf en het werken bij AT5 en Radio 10. Omdat het programma dat ze presenteerde, Nieuwslijn, wegens gebrek aan kijkers moest stoppen, ging ze op zoek naar een andere baan. Vanaf toen werkte Sacha bij de NOS en vormde ze een duo met Tom Egbers. In 2003 maakte Sacha een grote sprong vooruit in haar carrière. Ze werd gekozen als ankervrouw voor het Acht Uur Journaal. Hier heeft ze ruim tien jaar met veel plezier en passie gewerkt. Op 5 maart 2013 kwam het nieuws naar buiten dat Sacha de Boer zal gaan stoppen bij de NOS, en dat ze op 3 mei haar laatste Journaal zal presenteren. Ze heeft er voor gekozen om zich meer te gaan richten op fotografie. Annechien Steenhuizen wordt benoemd tot opvolger van Sacha de Boer. Zij is het achtuurjournaal sinds 13 mei gaan presenteren.

Fotografie

Het fotograferen is voor Sacha altijd al een groot interessegebied geweest. Ze is dan ook zeer enthousiast over haar carrière switch naar fotografe. In 2005 al had ze haar grote doorbraak in de creatieve wereld van de fotografie. Ze hield toen haar eerste expositie. Op haar website zijn verschillende portretten en foto’s te zien die Sacha de Boer heeft gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *