Roderick Vonhögen

Roderick Vonhögen is een van de meest bekende katholieke priesters in Nederland. Hij werd in Nederland bekend door zijn vele verschijningen bij het talkshowprogramma De Wereld Draait Door en doordat hij zeer actief is op verschillende sociale media, en dan met name Twitter. Vonhögen wordt dan ook wel eens een mediapriester genoemd. Maar hoe is hij in het priesterschap gerold? In dit artikel zal een bondig overzicht gegeven worden van het carrièrepad van Roderick Vonhögen.

Opleidingen en studie

Roderick VonhögenNa de basisschool gaat Roderick Vonhögen in 1980 naar het VWO in Zoetermeer. Hier is hij na precies zes jaar, in 1986, mee klaar. Na het behalen van zijn VWO diploma besloot Vonhögen filosofie te studeren aan het Institut Supérieur de Philosophie van de Katholieke Universitit van Louvain. Dit deed Vonhögen van 1986 tot 1988. Hierna besluit hij tevens een master te doen in filosofie. Zijn thesis deed hij over “the Philosophic Anthropoly of Edith Stein”. Na het behalen van zijn mastercertificaat in de filosofie in 1990 besloot Vonhögen nog een bachelor theologie te volgen. Dit deed hij aan het Institut d’Etudes Théologiques in Brussel. Dit deed hij echter maar een jaar. In 1991 ging Vonhögen echter wel verder met zijn bachelor theologie, ditmaal aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht. Aan deze zelfde universiteit behaalde Vonhögen ook zijn master in theologie in 1996.

Van 1996 tot en met 1999 behaalt Roderick Vonhögen tevens zijn PhD aan het Thomas Instituut in Utrecht. Hiernaast volgt hij van 2001 tot en met 2003 tevens een studie in Sociale Communicatie aan de Gregorian University in Rome. Hij specialiseerde tijdens zichzelf tijdens zijn studie in televisie productie.

Priesterschap en meer

Roderick Vonhögen’s priester en diaken wijdingen vonden plaats in 1996, voor het aartsbisdom van Utrecht. Hierna was Vonhögen van 1996 tot en met 2001 parochievicaris in Cabauw, Benschop en Montfoort. Vonhögen hielt zich in deze periode echter met meer bezig. Tussen 1996 en 2001 zetten hij immers ook de Nederlandse katholieke multimedia organisatie Rorate op. Tevens was hij een redactielid voor de katholieke nieuws website RKnieuws.net. In 2005 zette Vonhögen wederom een succesvolle organisatie op. Ditmaal Star Quest Production Network (SQPN), een internationale nieuwe media organisatie. Roderick Vonhögen is CEO en de oprichter van SQPN.

Vonhögen en de media

Roderick Vonhögen verscheen ook meerdere malen op televisie en op de radio. Van 2005 tot en met 2012 was hij immers de producer en gastheer van verschillende audiovisuele producties en shows. Ook was Vonhögen gastheer van de Nederlandse katholieke tv show “Katholiek Nederland TV”. Tevens was hij co-gastheer van het katholieke radioprogramma “Katholiek Nederland Radio”.

Hiernaast speelde Roderick Vonhögen op 21 april 2011 mee als een van de twaalf discipelen van Jezus in The Passion. The Passion speelde zich dat jaar af in Gouda.

Momenteel

Op dit moment is Roderick Vonhögen parochievicaris in de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *