Peter Elverding

Peter Elverding werd in 2014 uitgeroepen tot de nummer 2 in de top 100 Commissarissen door Magangement Scope. Maar hoe is Elverding in deze top 100 terecht gekomen? Kortom, hoe ziet zijn carrière eruit? 

Opleiding

Na de middelbare school besloot Peter Elverding Nederlands recht te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 1973 behaalde hij zijn doctoraal examen en was daarmee afgestudeerd in het Nederlands recht. Zijn carrière begint echter al voordat hij was afgestudeerd. Elverding bekleedde immers al vóór zijn afstuderen verschillende HR (human resource)-functies bij verschillende bedrijven.

Start van Elverding’s carrière

Peter ElverdingZoals eerder genoemd begon de carrière van Peter Elverding al voordat hij was afgestudeerd. Van 1972 tot en met 1979 bekleedde hij immers verschillende HR functies bij verschillende bedrijven. Pas vanaf 1979, op 31 jarige leeftijd, krijgt Elverding een baan aangeboden waardoor zijn carrière pas echt van de grond kwam. Van 1979 tot en met 1985 was Elverding namelijk de Directeur Personeelszaken bij Magazijn De Bijenkoft. Nadat hij dit een aantal jaar met plezier had gedaan, besloot Elverding dat het toch tijd was voor verandering. In 1985 werd Elverding dan ook directeur Algemene Zaken bij DSM Research BV en DSM Resins BV. Dit doet Elverding tot 1989. In 1989 groeide Elverding door tot directeur Concernstaf Personeel & Organisatie van DSM. Dit deed hij tot 1995, waarna hij in 1999 lid van het Raad van Bestuur wordt van hetzelfde bedrijf: DSM. Alsof enkel lid van het Raad van Bestuur nog niet genoeg was, werd Elverding in 1999 ook nog eens de voorzitter van het Raad van Bestuur.  In 1999 had Peter Elverding dus al meerdere functies bekleed binnen hetzelfde bedrijf: DSM. Peter Elverding blijft dan ook voor DSM werken tot 2007. In 2007 gooide hij het roer om en werd commissaris (vicevoorzitter) bij ING Groep. Deze functie bekleedde Elverding tot 2014.  De commissie waarvan hij lid werd was “snelle besluitvorming infrastructuur”. Onder leiding van Elverding werd hierover in 2008 een rapport uitgebracht.

Hiernaast is hij ook lid van het Raad van Bestuur van Nintes en lid van het Bestuur van de Stichting Instituut GAK geweest.

Peter Elverding: momenteel

Op dit moment is Peter Elverding commissaris bij verschillende bedrijven. Zo is hij commissaris (voorzitter) bij de Koninklijke BAM Groep, bij de Camille Oostwegel Groep en bij Q-Park. Tevens is Elverding actief als commissaris (vicevoorzitter) bij SHV Holdings. Hiernaast is hij “gewoon” commissaris bij FrieslandCampina.

Overige vermeldingen

Op dit moment staat Peter Elverding op nummer twee in de door Management Scope uitgebrachte top 100 van commissarissen. In 2011 stond Elverding tevens in deze lijst, maar dan op nummer één. Het is dus duidelijk dat hij een van de beste commissarissen is van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *