Pamela Boumeester

Pamela Boumeester werd in 2011 uitgeroepen tot machtigste zakenvrouw van het jaar. Maar wie is Pamela Boumeester eigenlijk? En waarmee is ze zo succesvol geworden? In dit artikel zal een kort overzicht gegeven worden van haar carrière.

School en opleidingen

Pamela Boumeester studeerde van 1979 tot en met 1986 geschiedenis aan de Universiteit van Groningen. Hier behaalde ze tevens haar Doctoraal. Na haar studie geschiedenis bleef Boumeester nog twee jaar, van 1986 tot en met 1988, als wetenschappelijk medewerker op de universiteit werken.

Loopbaan: de Nationale Spoorwegen (NS)

Pamela BoumeesterIn 1988 maakt Pamela Boumeester de overstap van de universiteit naar de NS. Bij de NS bekleedde Bouman van 1988 tot en met 2002 verschillende managementfuncties. Toen Boumeester bij de NS begon was ze pas 29 jaar oud. Ze begon als procesmanager/ managementtrainee in Den Bosch maar wist in 2002 op te klimmen tot directievoorzitter van NS Reizigers. Tussendoor was Boumeester ook geringe tijd programmadirecteur van Bestemming Klant Nu NS. In 2006 klom Boumeester echter nog verder en werd ze directievoorzitter van NS Stations. Boumeester bekleedde deze functie echter maar voor een korte tijd. Op 1 januari 2007 werd Boumeester namelijk de CEO van NS Poort. NS Poort ontstond door NS Stations en NS Vastgoed samen te voegen. In 2009 vertrok Boumeester bij de NS.

Loopbaan: Na de NS

Dat Pamela Boumeester vertrok bij de NS betekende voor haar niet het einde van haar werkende carrière. Het tegendeel is zelfs waar. Boumeester ging zich na haar vertrek bij de NS namelijk meer richten op toezichthoudende functies. Zo was ze ondermeer commissaris bij de bekende verzekeraar Delta Lloyd en bij het iets minder bekende IT-bedrijf Ordina. Tevens was ze voorzitter van het bestuur van Boumeester Foundation, was ze lid van het Utrecht Development Board en van het bestuur van de Stichting K.F. Hein Fonds. Ook was ze vice-voorzitter bij Franz Liszt Concours en was ze voorzitter bij Remuneratie Comissie Delta Lloyd. Hiernaast was Bouman lid van de Raad van Toezicht van de Veerstichting, lid van het bestuur van het Ubbo Emmius Fonds, lid van de Raad van Toezicht van Women Capital en bestuurslid van het Von Gimborn Arboretum. Verscheidene van deze functies bekleedt Boumeester vandaag de dag nog steeds, maar enkelen zijn veranderd. Zo is Boumeester momenteel ook commissaris bij Heijmans, Jaarbeurs Utrecht en bij Persgroep Nederland. Verder houdt Boumeester zich vandaag de dag ook met andere zaken bezig, zoals bijvoorbeeld het voorzitterschap van de Raad van Advies van H&S Groep en het lidmaatschap van de Raad van Advies van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Groningen.

Kortom, alhoewel Pamela Boumeester’s carrière van de grond gekomen is bij de Nationale Spoorwegen, is haar carrière méér dan alleen de NS. Boumeester laat namelijk met alle functies die ze nu bekleedt zien dat ze meer in haar mars heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *