Michiel Veenstra

Michiel Veenstra is een bekende radio-DJ voor 3FM. Bij 3FM maakt hij radio onder de zendtijd van de NTR. Veenstra is met name bekend geworden door zijn radioprogramma MetMichiel. MetMichiel was, en is nog steeds, maandag tot en met vrijdag op de radio van 10.00 tot 12.00. Hoe is Veenstra echter radiomaker geworden? Kortom, hoe is Veenstra de radiowereld ingerold? In dit artikel zal een bondig overzicht gegeven worden van het carrièrepad van Michiel Veenstra.

Opleidingen

Michiel Veenstra besloot om na het halen van zijn havo-diploma naar de School voor de Journalistiek te gaan in Zwolle. Deze studie sloot Veenstra echter niet succesvol af. Hij was van mening dat de School voor de Journalistiek in Zwolle te weinig praktijkgericht was. Helemaal klaar met studeren was hij echter niet. Veenstra besloot, na een tussenpauze van een paar jaar, wederom naar de School van de Journalistiek te gaan, maar ditmaal in Utrecht. Veenstra koos ervoor om af te studeren in de richting “internet”. Als onderdeel van zijn afstuderen werkte Veenstra aan de Radio 538 website.

Radio: jonge jaren

Michiel VeenstraDoordat hij via een docent op zijn middelbare school bij de Twentse Courant terecht kwam maakte Michiel Veenstra kennis met het journalistieke vak. Werken in de journalistiek beviel hem wel. Om deze reden meldde de Twentse Veenstra zich aan bij Radio Almelo, de lokale omroep van Almelo. Zijn eerste radio-ervaringen deed Veenstra dus op bij deze omroep, die later verder ging als Regio FM. Veenstra presenteerde hier het zaterdagavondprogramma Lucky Night. Tevens verzorgde hij voor Regio FM een ochtendshow. De ochtendshow, Wierden Wordt Wakker, wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden.

In 1997 belandde Michiel Veenstra bij een grotere omroep, namelijk Radio 538. Veenstra werd hier eerst producer van Rick van Velthuysen, en later ook van Wessel van Diepen, Erik de Zwart en Jeroen Nieuwenhuizen. Veenstra speelde in deze tijd ook een rol in het ochtendprogramma van Radio 538, namelijk bij het programma The Morning J.E.M. Later kreeg Veenstra ook een eigen programma, een nachtprogramma. Dit programma presenteert hij soms samen met Erik-Jan Rosendahl. Ook is hij gedurende deze tijd webmaster van de 538-website. Dit deed Veenstra al sinds zijn afstudeerproject.

Angry Bytes, Kink FM en Radio Veronica

Michiel Veenstra verliet Radio 538 in 2000. In 2000 richtte hij namelijk samen met een partner het internetbedrijf Angry Bytes op. Veenstra bleef echter nog wel te horen op de Radio, al is het niet meer bij Radio 538. Veenstra ging na 538 namelijk aan de slag als radiomaker bij Kink FM. Hier maakt hij de programma’s Sunday Bloody Sunday en Outlaw Classix. Na Kink FM ging Veenstra aan de slag bij Radio Veronica, die toen haar radiostation weer nieuw leven inblies. Hier was hij één van de twee DJ’s. Veenstra werkte tot 2005 bij Radio Veronica, maar niet zonder succes: in 2004 kreeg hij namelijk zelfs de Marconi prijs voor aanstormend talent.

3FM

In 2005 maakte Michiel Veenstra de overstap naar de NPS. Hier was hij van maandag tot en met donderdag te horen met zijn avondprogramma MetMichiel. Ook presenteerde Veenstra samen met Gerard Ekdom het vrijdagavondprogramma Ekstra Weekend, vanaf 2006. Hiernaast was Veenstra de vaste vervanger van Giel Beelen, in zijn programma’s GIEL en Nachtegiel. Tevens is Veenstra sinds 2012 de vaste vervanger van het lunchprogramma van Gerard Ekdom, Effe Ekdom.

Serious Request

Michiel Veenstra was in 2007 en in 2012 te zien voor Serieus Request, een week lang radioprogramma waarin drie DJ’s zich een week lang opsluiten in “het Glazen Huis” om geld in te zamelen voor een vergeten ramp. Tijdens deze week vasten de DJ’s ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *