Maritte Braspenning

Maritte BraspenningMaritte Braspenning, geboren op 20 november 1962 en woonachtig in Bussum, wordt vooral herkend als presentatrice van het programma ‘Brandpunt’. Dit is hoe zij haar carrière begon. Na zeventien jaar zelf in de journalistiek te hebben gezeten, maakte zij de overstap naar trainster. Zij richtte haar eigen bedrijf in presentatie- en mediatraining op. Tevens bracht zij in 2012 een boek uit.

Studie en begin carrière

Maritte Braspenning studeerde Journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Na het afronden van haar studie begon zij haar carrière als presentatrice/journaliste bij de KRO. Zij was verslaggeefster en presentatrice voor diverse programma’s op radio en televisie, waaronder voor de twee nieuwsrubrieken ‘Brandpunt’ en ‘Kruispunt’. Daarnaast presenteerde zij ook voor televisieprogramma’s als ‘De Wandeling’ en ‘M/V Magazine’. Zij heeft 17 jaar lang met veel plezier voor de KRO gewerkt, alvorens het starten van haar eigen bedrijf.

Eigen bedrijf

Volgens Maritte Braspenning is presenteren een ‘top sport’. Zij heeft haar eigen bedrijf ‘Maritte Braspenning & Partners’ opgericht om presentatoren en de top van bestuurlijk en ondernemend Nederland te trainen. Tevens begeleidt en adviseert zij veel bedrijven en instellingen bij hun mediabeleid. Zij begeleidt iedereen die advies nodig heeft over het houden van een lezing, speech of voordracht. Het brengen van een heldere boodschap staat tijdens haar trainingen centraal. Maritte’s specialiteiten zijn crisiscommunicatie en productpresentaties. Zij heeft een tv-studio aan huis waar zij haar klanten ontvangt. Echter, de klant kan ook voor een andere trainingslocatie kiezen. Niet alleen geeft Braspenning communicatie-  en presentatietraining, ook geeft zij advies over styling en visagie. Een goed pak kan iemand sterker maken”.

Wie schrijft die blijft

Maritte Braspenning schreef samen met Jolanda aan de Stegge het boek ‘Presenteren, professionals aan het woord’.  Klanten vroegen vaak aan Maritte of zij haar trainingen ook op papier had staan. Aan de hand hiervan besloot zij een boek te gaan schrijven. Het boek wordt ook voor sommige studies gebruikt omdat het veel theorie bevat. Voor het boek werden verschillende, bekende tv-presentatoren geïnterviewd. Onder andere Matthijs van Nieuwkerk, Paul Witteman en Eva Jinek hebben een bijdrage geleverd. De presentatoren laten het achterste van hun tong zien. Hierdoor staat het boek vol anekdotes en nuttige en tevens grappige tips van mensen die weten hoe het is om voor een camera te staan. Het boek maakte, na één dag te zijn uitgebracht, een maatschappelijk debat los.

Nevenactiviteiten

Naast het trainen van politici, presentatoren en bestuurders levert zij met haar bedrijf ook een bijdrage aan het Liliane Fonds. Maritte Braspenning begeleidt het bestuur en de directie op het gebied van PR- en mediastrategie. Tevens levert Maritte een bijdrage aan de ‘Pleitwedstrijd’. Naast het runnen haar bedrijf is Maritte Braspenning actief lid bij de golfclub in Naarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *