Marc-Marie Huijbregts

Veel mensen kennen Marc-Marie Huijbregts enkel als de goedlachse tafelheer bij De Wereld Draait Door. Maar Huijbregts heeft echter nog veel meer op zijn kerfstok. Hij is cabaretier, acteur en een presentator. Maar waardoor is Huijbregts echter bekend geworden?

Opleidingen en studie

Marc-Marie Huijbregts besloot na zijn havo diploma personeelswerk te studeren in Breda. Dit bleek echter niet de juiste keuze. Huijbregts voelde zich namelijk meer aangetrokken tot de Nederlandse musicalwereld. Hierdoor beluit hij de solliciteren bij de Musical Company en hij werd aangenomen. Marc-Marie Huijbregts heeft hierdoor meerdere rollen op het gebied van toneel, opera en televisieseries weten te bemachtigen.

Comedy

Marc-Marie HuijbregtsNa een uitnodiging van cabaretier Raoul Heertje om mee te doen aan een open-podiumavond bij de Comedytrain, vindt Marc-Marie Huijbregts de comedian in zichzelf. Dit beviel Huijbregts zeer en hij besloot mee te doen aan Cameretten, het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland, waar hij in 1999 in de finale stond. De finale van Cameretten wint Huijbregts met zo veel overmacht dat een hij niet meer kan afzien van een succesvolle comedy-carrière. Naast zijn werk als cabaretier klust Huijbregts ook bij als inspreker van verschillende cartoonkarakters die te zien zijn op Fox Kids, zoals Bobby in Bobby’s wereld en Tommy in Princess Sissi.

Start van zijn carrière: Marc-Marie H.

Marc-Marie Huijbregts’ carrière kwam pas echt van de grond door zijn soloprogramma Marc-Marie H. Dit werd ondersteund door zijn optreden in het satirische programma Dit was het nieuws van de TROS. Door dit succes kreeg Marc-Marie Huijbregts in 2001 een contract aangeboden van de KRO voor het maken van talkshowachtige televisieprogramma’s, die hij meteen tekende. Dit flopte echter: het live-programma dat hij maakte, Marc-Marie Rechtstreeks, verdween al snel weer van de beeldbuis. Het kreeg namelijk vernietigende recensies.

Dit bekende echter niet dat Marc-Marie Huijbregts niet meer op de televisie te zien was. Hij speelde namelijk sinds 2003 de rol van Sorrypiet in het Sinterklaasjournaal en een aantal malen tijdens de intocht.  Dit deed hij tot 2013. In 2013 besloot Marc-Marie Huijbregts zich te distantiëren van zijn rol als Sorrypiet door de Zwarte-Pietendiscussie van dat jaar. Huijbregts wilde echter enkel doorgaan wanneer Zwarte Pieten enkel nog zwarte vegen op hun gezicht dragen in plaats van compleet zwart geschminkt. Dit was echter niet mogelijk en de Sorrypiet kwam niet meer terug.

Eigen programma’s en verschijningen in andere programma’s

Door de jaren heen is Marc-Marie bekend geworden met een aantal programma’s.  Zo deed hij in 2005 mee aan het bekende TV-programma Wie is de Mol, welke hij won. Ook is hij elke vrijdag de vaste tafelheer bij De Wereld Draait Door. Verder werd hij ook bekend met de remake van het programma ’t Schaep met de 5 pooten. Ook in de vervolgseries, ’t Vrije Schaep en ’t Spaanse Schaep, speelde Huijbregts mee.

Hiernaast presenteerde Marc-Marie Huijbregts samen met Yvon Japsers het KRO-programma Kerst met Marc-Marie en Yvon. Hiernaast presenteerde hij voor de NCRV het programma Marc-Marie in ’t Wild. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *