Jeroen Kool

Jeroen KoolJeroen Kool, een bekende Nederlandse vastgoedmagnaat, is geboren op 26 november 1974 te Wageningen. Het gezin Kool, bestaande uit vader, moeder, oudere broer Mark en Jeroen, woonde in de provincie Gelderland in het dorp Heelsum. Jeroen Kool haalde zijn vwo diploma aan het Duno College in Doorwerth waarna hij in 1989 bedrijfskunde ging studeren aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Kool is woonachtig in Amsterdam Oud Zuid, maar zoekt ook vaak de zon op in Ibiza waar hij zijn hobby watersport naar believen kan uitoefenen. Hij had eerder een relatie met BN’er Lieke van Lexmond, maar heeft nu al enkele jaren een andere relatie. Kool is ambitieus en werkt veel. Hij heeft een interessant en veelal succesvol carrièrepad doorlopen. Hieronder een kort overzicht van de loopbaan van Jeroen Kool.

Loopbaan

Jeroen Kool kwam voor het eerst in contact met het bedrijfsleven door zijn werk in de horeca. Zijn bijbaan bestond lange tijd uit werken achter de bar. Kool kwam al snel in aanraking met de vastgoedwereld. Hij investeerde al in zijn studententijd in studentenwoningen om zo zijn studie te kunnen betalen. Het bedrijfsleven lijkt in zijn bloed te zitten, zo organiseerde hij naast zijn vastgoedwerk grote Dancefeesten en had hij eind jaren 90 deelneming in meer dan dertig internet start-ups. In 1993 rondde Kool zijn opleiding Bedrijfskunde af en verkreeg hij de titel ‘doctorandus’. Hij was toen al vastbesloten om een eigen bedrijf te starten. In 2000 verhuisde Kool naar Amsterdam met als reden dat het beginnen van een bedrijf waarschijnlijk beter te bewerkstelligen was in de hoofdstad. Nog datzelfde jaar startte hij het vastgoedbedrijf Singeldam Vastgoed BV, gesitueerd tussen de Singel en de Dam. Het bedrijf richt zich binnen Nederland op beleggingen in commercieel vastgoed, zowel woningen en winkels als kantoorpanden. Kool hecht veel waarde aan snel handelen wat in de branche vaak positief uitpakt. Het bedrijf is al snel succesvol en in 2005 gaat Kool de samenwerking aan met Ebe van Riesen. Samen startten zij het winstgevende bedrijf Stadsrenovatie BV waarmee panden in Amsterdam werden gerenoveerd en doorverkocht.

Jeroen Kool Investments

Jeroen Kool spreekt over zijn werk in het vastgoed als een uit de hand gelopen hobby en richt zich liever op andere facetten van het bedrijfsleven. In januari 2015 start Kool een investeringsfonds genaamd Jeroen Kool Investments. Het bedrijf investeert in technologie en software start-ups waarin Kool zijn passie voor ICT kwijt kan. Met zijn team helpt hij deze bedrijven die vaak weinig ervaring hebben al vanaf een vroeg stadium om groot te worden. Niet iedere start-up komt in aanmerking; het bedrijf wil maximaal in tien start-ups per jaar investeren. Deze ondernemers moeten volgens Kool’s website ‘’de ambitie hebben om de wereld te veranderen en daarbij de concurrentie voorblijven’’. Eind november verkiest het bedrijf een start-up als winnaar voor de Jeroen Kool Innovation Award. De winnaar zal een jaar lang gratis kantoorruimte en de toegang tot het netwerk en de expertise van Jeroen Kool Investments winnen. Kool richt zich dus minder op vastgoed, maar blijft prominent aanwezig in het bedrijfsleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *