Jamai Loman

De meeste Nederlanders kennen Jamai “Step Right Up” Loman als de eerste Nederlandse winner van de succesformule Idols. Deze talentenjacht won Jamai in 2003. Ook al heeft Jamai zijn faam te danken aan Idols, hij is bepaald geen eendagsvlieg. Na Idols liet hij namelijk nog steeds veel van zich horen. Wat precies? Dat is te lezen in dit artikel. Kortom, in dit artikel zal een bondig overzicht gegeven worden van het carrièrepad van Jamai Loman.

Opleiding

Jamai Loman begon na de basisschool aan het VMBO. Het VMBO bleek echter toch iets te laag gegrepen voor hem, en op ten duur stapte hij over naar de HAVO. Op de HAVO kan zich goed ontwikkelen in de kant die hem het meeste interesseert: de muziek. Hij deed mee aan enkele schoolmusicals en hij was teven de toetsenist van de schoolband 8CC. Door Idols maakt hij zijn middelbare school echter niet af.

Idols

Jamai LomanJamai’s carrière in de muziek maakt een sprong vooruit wanneer hij in 2003 de eerste Nederlandse editie van Idols wint. Een van de prijzen van Idols in een eigen album. Meteen na de winst kwam Jamai’s eerste single uit: Step Right Up. Door de populariteit van Idols op dat moment duurde het niet lang voordat Jamai’s eerste single op één stond in de Nederlandse hitlijsten. Na Step Right Up kwam een andere succesvolle single: het duet met Dewi genaamd When You Walk in the Room. Het Idols avontuur is voor Jamai echter nog niet afgelopen. Eind 2003 doet hij namelijk ook mee aan World Idol, een internationale versie van Idols met de winnaars uit verschillende landen. Jamai eindigde als laatste.

Musical

Jamai Loman maakt in 2004 zijn musicaldebuut met de rol van Jonathan in de musical Doornroosje, die enkel te zien was in het Efteling-theater. Na Doornroosje volgde de muscial Hello Dolly, waarin Jamai de rol van de winkelbediende Barnaby Tucker vertolkte. Jamai won voor deze rol de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. Na Hello Dolly had Jamai het gemaakt in de musicalwereld en vele andere muscials volgden. Zoals bijvoorbeeld Jesus Christ Superstar (2006), The Wiz (2006), Les Misérables (2008-2009), Urinetown (2009/ 2010-2011), Disney’s Sing-a-Long (2009-2010), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (2010), Maria! (2011), De Winnaar (2011-2012), Droomvlucht (2012), Miss Saigon (2012), Shrek (2012-2013) en Disney in Concert (2013).

Voor de rol van Marius in Les Misérables won Jamai de John Kraaijkamp Muscial Award in de categorie “Beste Bijrol”.

Televisie

Jamai Loman was niet alleen actief op het gebied van musicals, ook op de televisie was hij vaak te zien. Zo presenteerde hij in 2006 en 2007 Jetix Max samen met Nicolette van Dam. Ook was een deelnemer aan het populaire programma Dancing with the Stars, dat hij samen met Gwyneth van Rijn won. Verder was Jamai co-presentator van het programma Waar is Elvis?! (2009) en van Ik kom bij je eten (2009/2010). Hiernaast vertolkte Jamai in 2014 de rol van Judas in het televisiespektakel The Passion.

Jamai Loman sprak ook verschillende kinderprogramma’s in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *