Jaap Blokhuis

Jaap BlokhuisJaap Blokhuis, geboren in 1958, wordt gezien als een van de meest deskundige personen in het Nederlandse vastgoed. Blokhuis is getrouwd en heeft twee kinderen en één kleinkind. Hij staat bekend om zijn integriteit in een vakgebied niet vreemd van fraude. Het feit dat Blokhuis christen is, heeft daar misschien mee te maken, zo gaat hij elke zondag naar de kerk. Hij ziet dat als een mooi moment om met beide benen op de grond te worden gezet na een drukke werkweek waarin hij met enorme geldbedragen omgaat. Blokhuis begon in 1976 zijn studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Hij hield het daar enkele jaren vol en studeerde in 1983 af. In de jaren daarna heeft Blokhuis een indrukwekkende CV opgebouwd waarin hij hoge functies bij meerdere gerenommeerde bedrijven bekleedde.

Begin loopbaan

Jaap Blokhuis begon zijn carrière in 1983 bij Nationale-Nederlanden Vastgoed in Den Haag, hetzelfde jaar waarin hij afstudeerde aan de VU. Bij dit bedrijf werkte hij zeven jaar en leerde hij het vak kennen. Hierna gaat Blokhuis werken voor ING Real Estate waar hij uiteindelijk zestien jaar blijft werken. Voor ING reisde Blokhuis veel; het was dus niet geheel verrassend dat hij in 1990 werd aangewezen tot de country manager van het ING kantoor in Londen. Twee jaar later wordt hij vice president bij ING Real Estate in de Verenigde Staten, Washington D.C. Deze functie bekleedt Blokhuis één jaar waarna hij in 1993 director wordt van ING Real Estate. In deze functie is hij uiteindelijk zes jaar werkzaam, tot 1999.

Redevco

In 1999 wordt Jaap Blokhuis aangesteld als CEO van Redevco, een Europees vastgoedbedrijf gespecialiseerd in retail vastgoed. Dit bedrijf is in handen van de familie Brenninkmeijer (C&A) en is een van de grootste particulieren vastgoedbeleggers. Onder leiding van Blokhuis groeide het private fonds van C&A uit tot een professioneel vastgoedbedrijf met een enorme omzet en panden in tien Europese landen. Aangekomen in 2012, het jaar dat Blokhuis vertrekt bij Redevco, is Blokhuis ruim achtentwintig jaar aan ervaring uit drie verschillende continenten rijker. Na al deze jaren staat Blokhuis nog steeds bekend om zijn integriteit. Blokhuis vindt reputatie dan ook belangrijker dan rijkdom. In de jaren na 2012 werkt hij nog in de raad van toezicht van Corio en de Rabo Vastgoedgroep.

Multi Corporation (Blackstone)

In 2014 wordt Jaap Blokhuis aangesteld als CEO van Multi net nadat het bedrijf is overgenomen door Blackstone, de grootste private investeerder in de wereld. Blokhuis heeft als doel om van Multi Corporation zo snel mogelijk een sterker en meer innovatief bedrijf te maken. Het sleutelcriterium bij Multi is kwaliteit. Blokhuis hoopt met zijn aanstelling Multi’s Europese bereik te kunnen vergroten, maar alleen als dit mogelijk is zonder kwaliteitsverlies in de totale portefeuille. Met Blokhuis aan het roer lijkt Multi een grootse doorstart te gaan maken. Blokhuis gelooft dat een goed georganiseerd bedrijf enkel een paar goede, maar universele regels nodig heeft in plaats van een enorm aantal regels. Ook hierin laat hij zichzelf inspireren door het geloof, de Bijbel kent namelijk maar één echte leefregel; heb anderen lief zoals jezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *