Henk Jagersma

Henk JagersmaHenk Jagersma, geboren te Friesland in 1958, heeft meerdere functies bekleed in de politiek, maar werkt vooral in de vastgoedsector. Verder zullen de voetbalfans hem kennen via de voetbalclub ADO Den Haag. Zijn ‘roots’ liggen in Friesland, maar Jagersma bracht een groot deel van zijn jongeren jaren door in Brabant. In Den Bosch begon hij in 1974 aan de rijksscholengemeenschap Den Bosch waar hij in 1976 zijn havodiploma haalde. Het jaar daarna begon Jagersma zijn studie economie aan de Tilburg University. Pas een hele tijd later, in 1987, rondde Jagersma zijn opleiding af, maar hij zat naast het studeren niet stil. Dat past ook niet bij hem, niet voor niks luidt zijn bijnaam ‘ADHJ’. Jagersma is druk, ambitieus en heeft zelden een slecht humeur. Henk Jagersma is getrouw en samen met zijn vrouw heeft hij drie zonen. Het gezin is woonachtig in Den Haag.

Politiek

Henk Jagersma ontwikkelde al vroeg een interesse voor de politiek. Vanaf 1981 was Jagersma fractiemedewerker in de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid (PvdA) en daarnaast was hij actief voor de gemeenteraad in Den Bosch. Hij stopte uiteindelijk met zijn werk als fractiemedewerker in 1989. In 1994 vertrok Jagersma naar Den Haag waar hij onder andere als gemeenteraadslid aan de slag ging en functies vervulde als woordvoerder Rijksbegroting van de minister van Financiën en plaatsvervangend directeur Financiën bij het ministerie van Defensie. In 2005 stopt Jagersma met zijn werk voor gemeente Den Haag, maar de stad verlaten doet hij niet. Hij houdt van de zee en de mooie natuurgebieden rondom de stad. Verder is hij sportief, hij rent marathons en houdt er van met zijn zonen te voetballen. Zijn interesse in voetbal is terug te zien in het feit dat Jagersma jarenlang als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van ADO Den Haag actief is geweest. In 2015 wordt bekend dat de nieuwe eigenaar Hui Wang de RvC zal overnemen wat er toe leidt dat Jagersma vertrekt.

Verdere loopbaan

Henk Jagersma’s passie blijkt uiteindelijk niet in de politiek te liggen, maar in de vastgoed sector. In 2005 werd Jagersma aangesteld als nieuwe algemeen directeur van de woningcorporatie Staedio, een van de grootste corporaties van Nederland. Hier leert hij de veelvuldigheid van de vastgoedsector kennen en dit interesseert hem meteen. Bij Staedio werkt Jagersma uiteindelijk tot 2008 waarna hij wordt aangesteld als CEO Vastgoed bij Syntrus Achmea. Syntrus Achmea Vastgoed belegt als een van de grootste vastgoedvermogensbeheerders in Nederland voor beleggers in alle sectoren in Nederland en ver daar buiten. Naast zijn werk voor Syntrus Achmea is Jagersma vanaf 2010 actief binnen De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN). Eerst zit hij in het bestuur met als verantwoordelijkheid de tak Woningen en later in 2012 wordt hij verkozen tot nieuwe voorzitter van het IVBN. In datzelfde jaar wordt hij genomineerd voor de Vastgoedmarkt Award 2012 omdat hij werd gezien als een van de aanjagers om de vastgoedmarkt de positieve kant op te trekken. In 2014 staat Jagersma op de twaalfde plek in de top 150 van vastgoedbeslissers (Vastgoed Journaal). Zijn motto om innovatief en flexibel te zijn en goede kwaliteit te bieden, werpt zijn vruchten af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *